Waarom MoodCamp

We zijn in het dagelijks leven; op school, tijdens sportmomenten en sociale activiteiten, steeds in contact met onszelf en onze omgeving. Dit brengt een verantwoordelijkheid met zich mee, want hoe zorg je voor je eigen welbevinden en dat van een ander in een drukke maatschappij waar hoge verwachtingen en veel afleidingen aanwezig zijn?  Hoe doe je dat in een tijd waarin rust maar moeilijk te creëren is?  En hoe kan je flexibel blijven en rust en ontspanning vinden in je dagelijks leven? Als antwoord op al deze vragen hebben wij MoodCamp ontwikkeld, een combinatie van verschillende technieken die bijdragen aan het welzijn en welbevinden van kinderen. Voor ons is het duidelijk dat (mentale) gezondheid vraagt om een holistische aanpak waarin je als kind al leert om je te verbinden met jezelf, op niet alleen fysiek en mentaal niveau maar ook op spiritueel en gevoelsniveau.
MoodCamp leert kinderen oneindig veel over zichzelf, hun gevoel, gedachten en intuïtie. Deze training is ontwikkeld voor kinderen van 4 jaar tot en met 15 jaar.  Er wordt gewerkt in diverse leeftijdsgroepen die qua belevingswereld goed op elkaar aansluiten.

´MoodCamp is voor ons alles wat we vroeger zelf op school al hadden willen leren naast de bestaande vakken. “Het is enorm waardevol om op jonge leeftijd te leren luisteren naar je gevoel, je emoties, je intuïtie en je lichaam, zodat je op kan groeien tot een zelfbewuste volwassene.”

Annick en Monique

-founders MoodCampus-

Tijdens de MoodCamp oefenen de kinderen vaardigheden om zich beter te kunnen reguleren en te luisteren en te handelen naar wat zij nodig hebben. Hierdoor worden ze zich bewust van hun IK sterkte en leren ze te vertrouwen op hun eigen kracht. Zo leren de kinderen hun gevoelens en emoties te (her)erkennen en hoe hier uiting aan te geven en mee om te gaan. Ook oefenen we met het aangeven van behoeftes en grenzen. Door te werken met wijsheid en intuïtie, creativiteit en nieuwsgierigheid gaan we samen ontdekken wat het kind in zich heeft om helemaal zichzelf te kunnen zijn, zowel als individu als in de groep. Zo ontstaat er meer verbinding tussen de binnenwereld en de buitenwereld van het kind.  We creëren een prettige en veilige omgeving waar we zelf, als MoodCamp-coach, volledig aanwezig zijn in het NU om zo de kinderen te ondersteunen bij het ontwikkelen van deze skills.

Wij zijn van mening dat het belangrijk is om al op jonge leeftijd te leren over de betekenis van gevoelens, emoties, intuïtie en hoe dat in het fysieke lichaam tot uiting komt. Deze bewustwording draagt eraan bij dat dit op latere leeftijd een vanzelfsprekend hulpmiddel is. Zo ontwikkelen onze kinderen skills voor de rest van hun leven en groeien zo op tot zelfbewuste volwassenen.

We leven in een tijd waarin er veel van ons en onze kinderen wordt gevraagd. De mogelijkheden lijken eindeloos. Dit biedt enorm veel kansen en aan de andere kant kan dit veel spanning, druk en stress veroorzaken. Steeds meer jonge kinderen krijgen mentale problemen en voelen zich regelmatig somber. In een maatschappij van nu, waar de verbinding met jezelf, omgeving en de natuur steeds belangrijker, maar ook niet altijd makkelijker gemaakt wordt.
Door de MoodCamps komt er meer (lichaams)bewustwording en leren kinderen beter voor zichzelf te zorgen en te luisteren hiernaar. Wij geloven dat het werken in een groep, juist het bewustzijnsniveau vergroot en dat kinderen voelen dat ze niet de enige zijn en dat het gedeeld en geheeld mag worden.
Dit is voor ons de reden dat de MoodCamps er zijn.

Missie en visie

Missie:
Wij geloven dat alle kinderen het nodig hebben om tijdens het opgroeien te ontdekken dat zij zichzelf kunnen en mogen zijn, dat zij prachtige kwaliteiten bezitten en dat zij het waard zijn om van gehouden te worden. Kinderen die zich bewust zijn van zichzelf en het eigen potentieel, hebben de mogelijkheid om op te groeien tot zelfbewuste volwassenen die gezonde keuzes kunnen maken voor zichzelf en dus een gezonde wereld. Onze missie is om dit onder andere binnen het onderwijs, de zorg en de (top)sport te implementeren.


Visie:
MoodCamp draagt bij aan de (mentale) gezondheid van kinderen en jongeren om zo op te groeien tot zelfbewuste volwassenen. Ze leren gezonde keuzes te maken omdat zij zich bewust zijn van hun eigen grenzen en behoeftes. Ze hebben geleerd om gevoelens en stress te reguleren en zij weten hoe ze dit in verbinding kunnen brengen met hun omgeving. Wanneer steeds meer kinderen dit leren zal dat zichtbaar worden in de maatschappij doordat MoodCamp preventief kan worden ingezet bij het vroegtijdig bevorderen en beschermen van de (mentale)  gezondheid.

©[2023] YourPulse webdesign in co-creatie met Tessa Smits

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?