Ervaringen en resultaten MoodCamp incompany:

De afgelopen 3 jaren hebben Annick en Monique binnen de Campus aan De Lanen in Rosmalen wekelijks MoodCamp gegeven aan de kinderen in de leeftijden van 4 t/m 15 jaar. Daarnaast zijn ook alle leraren van deze school opgeleid tot moodCamp-coach. MoodCamp is sinds 2023 een vast onderdeel geworden van het scholingsaanbod op deze school en opgenomen in het curriculum.  Wij zijn uiteraard enorm trots op.

Helaas zien we in de praktijk steeds meer kinderen en jongeren die worstelen met zichzelf  en hun omgeving. Na de lock-down zijn we gevraagd om een programma op maat te schrijven voor de leerlingen van Campus aan De Lanen.  We hebben dit jaartraject geschreven om een bijdrage te leveren aan het welbevinden van de kinderen na de corona pandemie. De pijlers van het jaarprogramma zijn zo opgebouwd dat er veiligheid ontstaat om steeds meer te leren over jezelfen te verdiepen en dit te delen, doordat we wekelijks met de kinderen mogen werken zien we een enorme groei in sociale ontwikkeling, zelfbewustwording, respect voor elkaar. We zien ook dat het makkelijker wordt om beter voor zichzelf en elkaar te kunnen zorgen in bepaalde situaties.

Het is fantastisch om terug te krijgen dat kleuters vragen of ze in een extra groepje mee mogen doen met de MoodCamp omdat het zo fijn is. Het is zo voelbaar dat kinderen meer bewust van zichzelf zijn en ook aan durven te geven waar hun behoefte ligt. Door meditatie, yoga, gesprekken, oefeningen en ook veel humor en plezier weten wij zeker dat dit een toegevoegde waarde is naast al het andere wat er geleerd wordt op school.

Een belangrijk onderdeel van een MoodCamp incompany traject is dat het team, degene die MoodCamp geven, zelf ervaren hoe het is om op hartniveau te verbinden, te vertrouwen, zich kwetsbaar op te stellen in de groep en dit durven te delen met collega´s en ook met kinderen. Ook het goed voor jezelf zorgen door meditatie, ademhalingsoefeningen, verbindingsvormen onder werktijd, maar ook daarbuiten levert positiviteit en minder ziekteverzuim op, dit alles ter bevordering van een prettige weerkomgeving.

Voor ons gaat dit over voorleven zodat dit voor kinderen een ´way of living´is en ze zo op jonge leeftijd in contact zijn met hun emoties en gevoelens en dit ook leren uiten op een bewuste manier.

MoodCamp incompany:

Wanneer je kiest voor een  MoodCamp incompany traject, komen we de MoodCamp organiseren binnen jouw locatie. We gaan samen bekijken en bespreken waar de behoeftes liggen en wat de mogelijkheden zijn.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Pakket 1: 
    Een volledig jaartraject met verschillende doelgroepen en het opleiden van het team tot MoodCamp-coach.
  • Pakket 2: 
    Het geven van enkele pijlers in verschillende periodes aan diverse doelgroepen.
  • Pakket 3:
    Het opleiden van het team tot MoodCamp-coach op locatie, zodat MoodCamp op deze manier geïmplementeerd kan worden.

©[2023] YourPulse webdesign in co-creatie met Tessa Smits

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?