OVER MONIQUE

Al jaren voel ik me erg betrokken bij kinderen en hun ontwikkeling. Zowel door de ervaring met mijn eigen kinderen maar ook tijdens mijn werk als tennistrainster. Ik heb veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen binnen groepsprocessen maar hierin heb ik altijd het kind als individu kunnen blijven zien. De verschillende karakters, de twinkels in de ogen, de nieuwsgierigheid, de humor, de out of the box antwoorden, de creatieve oplossingen, de dromen, dit zijn voor mij voorbeelden waarom ik zo graag met kinderen werk.

Naast al deze mooie eigenschappen zie ik ook kinderen stoeien met dagelijkse problemen zoals nervositeit, boosheid, geen vertrouwen in zichzelf, faalangst, omgang met andere kinderen, teleurstellingen, verwachtingen van ouders en helaas ook ernstige zaken zoals ziekte. Iedereen reageert anders en heeft hier dan ook iets anders nodig. Dit is de reden dat ik gestart ben met de 3-jarige opleiding integratieve Kindercounseling aan de Academy van psychotherapie in Amsterdam.

Ik ben nu gecertificeerd kinder- en beroepscoach, volgens de normen van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Waar ik goed in ben is me afstemmen, luisteren, inleven en op spelende wijze het kind zelf tot een oplossing te laten komen. Er is ruimte voor alle gevoelens, emoties en alles mag er zijn zonder oordeel. Door open vragen te stellen krijg ik vaak veel te horen, ze nemen me in vertrouwen. Als kindercoach ondersteun ik het proces in het zelfhelend vermogen.

In mijn jeugd heb ik op hoog niveau getennist. Ik heb daar leren doorzetten, incasseren, doelen stellen, maar er werd weinig bij mijn ontwikkeling als mens stil gestaan. Het ging vooral over de prestaties en minder over hoe ik me daar bij voelde. Dit heb ik zelf als een gemis ervaren.

Het leven is voor mij een aaneenschakeling van kwetsbare, uitdagende en mooie momenten waarin het niet alleen om prestaties gaat, maar ook het bewustzijn hebt over wie je als mens daadwerkelijk bent. Je hebt geen invloed over wat het leven voor je in petto heeft, maar wel een keuze hoe je hier mee om gaat.

Als tennistrainster heb ik jaren met veel passie op de baan talentvolle jeugd en volwassenen gecoacht en getraint. Ik heb in de loop der jaren opleidingen gevolgd zoals Present Child kindertolk, NLP Practioner, NLP kids en Transactionele analyse. Door het observeren van de verschillende dynamieken tijdens trainingen en wedstrijden, ook tussen ouder(s) en kind, heeft mij aangemoedigd om kinderen te gaan coachen.

©[2023] YourPulse webdesign in co-creatie met Tessa Smits

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?